Masculí & femení

Taller Vivencial sobre Masculinitat i Feminitat.

La història de la nostra vida és la història de les nostres vivències i experiències, i també de les nostres relacions: des de les primeres a la nostra infantesa, fins les relacions de parella, passant per les d’amistat i laborals. De vegades moltes persones no acaben de trobar el seu lloc dins les diferents relacions de les quals participen al llarg de la seva vida.

Les causes poden ser diverses i han estat objecte de profunds anàlisis. Unes són circumstancials i relacionades amb situacions molt concretes i d’altres són més estructurals, essent aquestes segones les que determinen la nostra personalitat i la nostra manera d’afrontar les diferents situacions que van esdevenint a la nostra vida.

Les exigències de la nostra societat, ens són transmeses a través dels nostres pares i els sistemes educatius i religiosos, però cal constatar que l’estructura de la nostra societat està vivint un profund canvi en els últims 150 anys en contraposició als models que l’han regit en els darrers 5000 anys, com també ho està fent el paper que l’home i la dona estan jugant.

Taller masculí femení Reus
Taller masculí femení Reus

Des dels orígens de les societats civilitzades, els valors masculins s’han imposat a través del temps. Els valor femenins i la seva energia han resultat afeblits, perseguits i destruïts, produint efectes devastadors tant en les pròpies dones com en els homes que es van veure obligats a reprimir part de la seva energia i les seves emocions, endurint i cuirassant el seu cor.

En aquesta societat canviant homes i dones desconnectats històricament de les seves essències masculina i femenina, estan cercant el seu lloc en aquest nou temps; Un temps on l’home i la dona puguin integrar tant l’energia masculina i femenina que els hi són pròpies, com acceptar i fer un bon ús de l’altra part que els complementa i completa, per així desenvolupar una masculinitat i una feminitat autèntica.

Aquest taller vol ser un espai de reflexió i autoconeixement per aquells homes i aquelles dones que, de forma conscient, cerquen trobar el seu lloc en aquest nou temps en el qual ja no serveixen els models masculins i femenins que històricament ens han imposat. I des d’aquesta nova perspectiva, trobar l’equilibri que els dugui a tenir relacions interpersonals creatives, que els serveixin com a font d’aprenentatge, els permetin mantenir i gaudir de relacions més saludables i completes.

El taller també permetrà adonar-nos de com ens percebem com a home o dona, reconeixent i acceptant quins han estat els nostres models de masculinitat i feminitat amb els quals ens sentim identificats i quins són els que rebutgem; quins tipus de relacions establim amb homes i dones, quins prejudicis i creences tenim i com tot això pot repercutir en nosaltres i en la nostra vida.

Connectat amb la teva essència i gaudeix de les teves relacions.

 

Metodologia:

El curs consta de 25 hores dividides en un cap de setmana, des de divendres a la tarda, fins diumenge a la tarda.

Aquest és un taller pràctic i vivencial on a través d’un seguit d’exercicis d’auto coneixement, relaxacions, visualitzacions, alliberació emocional, exercicis a la natura i experimentació a través de la música i la dansa, es vol ajudar als participants d’una banda, a prendre consciència de les seves percepcions, limitacions i pors que els dificulten connectar amb la seva essència com a home o dona, i d’altra banda, potenciar les seves pròpies capacitats, confiança, seguretat, força, entrega i autoestima, per a poder viure més saludablement i amb major harmonia les seves relacions.


Adreçat a:

A qualsevol persona interessada en el seu propi procés de creixement personal, que vulgui prendre consciència dels aspectes que necessita potenciar per a poder integrar la seva masculinitat – feminitat, i poder així viure d’una manera més plena i conscient.

Taller masculí femení Reus